שאלות נפוצות על שיעבוד רכב
שיעבוד רכב הינו העברה של זכות קניינית על הרכב הנמצא על שם בעליו. השעבוד יתבצע על שם חברה המלווה כספים (או הבנק) ואפשר לבצע אותו בהליך מקוון (באינטרנט) או באופן פיזי באחד מסניפי משרד הרישוי. הליך זה נועד בדרך כלל להבטיח לצד המלווה כספים נכס שיוכל לעמוד לרשותו במידה וההלוואה לא תוחזר. אם אתם עומדים לפני הליך שיעבוד רכב ייתכן שגם לכם יש שאלות רבות בנושא.
מדוע מבצעים שיעבוד רכב בתהליך מתן הלוואה?
חברה או בנק אשר מלווה כספים, רוצה לדעת כי האדם שיקבל את הכסף יוכל לעמוד בתשלומים ובהחזרים על פי ההסכם. לא תמיד החברה או הבנק מכירים את ההיסטוריה הכלכלית של הלווה וגם אם כן לא תמיד זה יספיק להם ולכן הם משתמשים בשעבוד של הרכב כהבטחה לקבלת הכספים בחזרה.
האם ניתן לנהוג ברכב בזמן השעבוד?
כן. אדם אשר נטל הלוואה ובתמורה ביצע שיעבוד רכב ימשיך להחזיק בו, לטפל בו, ידאג לעבודות התחזוקה שלו וכמובן גם יוכל לנהוג בו. כל עוד אותו אדם עומד בהתחייבויות ההלוואה שלו המגבלה היחידה שלו תהיה למכור את הרכב לפני החזרת הכספים. אם בכל זאת יחליט למכור את רכבו, יצטרך לסגור את ההלוואה ורק לאחר מכן יוכל לבצע את המכירה ולקבל את תמורת העסקה.
כיצד ניתן לבטל את השעבוד?
כדי לבצע ביטול של השעבוד יש לפנות אל משרד הרישוי עם תעודת הזהות של בעל הרכב ועם הרישיון של הכלי וזאת יחד עם הגורם אשר לטובתו שועבד הרכב. יחד שני אלו יוכלו להסיר את השעבוד. תהליך זה יכול להתבצע גם באופן מקוון אך פעולה זו יכולה להתבצע רק על ידי הגורם אליו משועבד הרכב.