נוהל גילוי מרצון
ניתן להימנע מהאשמה בעבירות מס
עבירות מס הינן דבר נפוץ למדי שמדינת ישראל מנסה להילחם בו בכל הכוח. אנשים שביצעו עבירות כאלו שעוד לא התגלו על ידי רשות המסים עשויים להרגיש שהם נמצאים בקרבת פצצה מתקתקת, שכן ייתכן מאוד ורשות המסים תגלה את הדבר ותאשים אותם. בשביל לסייע בפתרון העלמות מס ולמנוע אישום פלילי, רשות המסים פתחה בנוהל חדש, נוהל גילוי מרצון באשר לעבירות מס. במסגרת נוהל זה, אדם שביצע עברות כאלו יכול לפנות באופן מסודר לרשות המסים, לשלם את המסים שלא שולמו כחוק ולהיות פטור מנקיטת הליכים פליליים נגדו.
מי יכול לבצע גילוי מרצון?
נוהל גילוי מרצון לא יכול להתבצע על ידי כל נישום שביצע עבירות מס. על מנת לבצע את הנוהל יש לעמוד בקריטריונים מסוימים. הקריטריון החשוב ביותר הוא שהדיווח על עבירות המס נעשה מתוך כוונה כנה, ללא אינטרסים נסתרים. כחלק מכך מגיע גם הקריטריון שקובע שניתן לבצע נוהל גילוי מרצון רק אם לא מתנהלת בדיקה או חקירה בנושא העלמות מס אצל הנישום. עוד תנאי לביצוע הנוהל הוא שלא התנהלה גם בעבר חקירת מס בחברה. בדומה לכך, אסור שיהיה מידע באמצעי התקשורת, בתיקים משטרתיים או בכל מקום אחר לגבי העלמות מס בקרב הנישום, כיוון שאלו מצביעים על כך שבוצעו עבירות בנושא עוד בעבר.
האם כדאי לבצע את הנוהל?
בעיקרון, אם אתם עומדים בקריטריונים, נוהל גילוי מרצון יכול לסייע לכם עד מאוד בהימנעות מאישום בעבירות מס ומעונשים כבדים בהתאם. עם זאת, לעתים העמידה בקריטריונים היא גבולית, כך שאם תוגש הבקשה לגילוי מרצון ותידחה אתם עשויים להיות בסכנה לאישום פלילי. כדי לוודא שאתם מבצעים את הנוהל נכון וזוכים רק ליתרונות שלו, מומלץ להתייעץ עם עורך דין שמומחה בנושא.