דיבידנד מוטב
מהו דיבידנד?
העולם שאנו נמצאים בו כיום אינו דומה לעולם שהיה כאן לפני כמאה שנה בעיקר בגלל תחומי עיסוק רבים שכלל לא היו. מעבר לטכנולוגיה ולעולם ההיי טק המתפתח מרגע לרגע, כיום נכנסו לעולמנו מושגים רבים כמו בורסה, דיבידנד מוטב וחברות ציבוריות. כיום חברה יכולה להיות פרטית ויכולה להיות ציבורית. כאשר החברה ציבורית, היא מוכרת חלק ממניותיה לבעלי המניות שמתורגם כמובן לכסף מוחשי. חלוקת הדיבידנדים מתבצעת בהתאם להחלטת דירקטוריון החברה וכך בעצם בעלי המניות רואים את הרווחים שלהם. חלוקת הדיבידנדים יכולה להגיע לסכומי כסף גבוהים מאוד שמתחלקים לפי אחזקת המניות בקרב האנשים.
מהו דיבידנד מוטב?
כאשר בעלי המניות מקבלים את הדיבידנדים עליהם לשלם מס. שיעור המס דרך כלל גבוה וכבר הגיע למעלה משלושים וחמישה אחוזים. כדי שבעלי החברה יחלקו את הדיבידנדים למחזיקי המניות וכדי להתייעל כלכלית בכל המשק, המדינה חוקקה חוק על מיסוי של עשרים וחמישה אחוזים בלבד. כמובן שלחוק יש הגבלות מסוימות והוא מדבר רק על רווחים שהושגו עד תאריך מסוים, כאשר המדובר הוא השלושים ואחת לדצמבר 206. עובדה זו מיטיבה עם החברות שמעוניינות לחלק את הדיבידנדים וכך בעלי המניות זוכים לנתח גדול יותר עם מיסוי מופחת.
תנאים לחלוקת דיבידנד מוטב
כדי לקבל את הזכות של דיבידנד מוטב מלבד העובדה שהרווחים שמחולקים הושגו עד התאריך שננקב, מקור הרווחים חייב להיות ברווחים שחויבו במס חברות ובהכנסות הפטורות של אותה חברה שמחלקת את הדיבידנדים. עדיין לא ברור האם דיבידנד מוטב חלה עליו חובה לבצע תשלום בפועל או שמספיק לרשום אותו בצורה חשבונאית תוך ניכוי המס וההעברה שלו לרשות המיסים. עניין זה חשוב כאשר העודפים שמושקעים בחברה מושקעים כנכסים ולכן החברה צריכה לקחת עבורם הלוואה.