משמעותו של פירוק חברה בע"מ זהה לפשיטת רגל כנגד אדם פרטי כזה או אחר. הליך זה אפשרי באחד מבין שלושת המקרים הבאים: סיום של התקופה אשר מראש הוגדרה כתקופת הפעילות של החברה, פירוק חברה עקב הצטברות החובות אשר מונעים ממנה להמשיך את פעילותה החוקית או קבלת החלטה בדבר נחיצות הפירוק מכל סיבה כזו או אחרת. על מנת לבצע את הפירוק על פי מה שנקבע בחוק, קיימות שתי פקודות חוק אשר על פיהן יש לבצע את הליך הפירוק. הפקודה הראשונה היא פקודת 322 והשנייה היא פקודת 323.
סוגים שונים של פירוק חברה בע"מ
ניתן לפרק חברה בע"מ באחת מבין שלושת הדרכים הבאות: פירוק חברה מרצון על ידי בעלי המניות, פירוק חברה מרצון על ידי נושים ופירוק חברה בע"מ על ידי בית משפט או פירוק חברה תחת פיקוחו. פירוק חברה בע"מ מרצון על ידי הנושה נועדה בעצם למקרים בהם לחברה אין כושר פירעון ופירוק החברה בע"מ על ידי בית משפט הוא הליך המשלב את פירוק החברה על ידי בית משפט עם פירוק חברה מרצון.
דגשים נוספים אודות פירוק חברה בע"מ ומשמעותו
בעת פירוק חברה בע"מ מתפרק הקשר החוזי בין החברה לבין חבריה וכמו כן גם הקשר בין כל חבריה. התהליך מתרחש לרוב בשל חובות מצטברים אשר מונעים את המשך הפעילות השוטפת של החברה. יחד עם זאת, גם חילוקי דעות בין בעלי החברה יכולים להביא לפירוק חברה וגם רצון של בעלי המניות לממש את זכויותיהם יכולה להביא לידי כך.
איזה בית משפט יכול להורות על פירוק חברה בע"מ
בית משפט מחוזי הוא זה אשר יכול להורות על פירוק חברה בע"מ כאשר הבקשה לפירוק יכולה להיות מוגשת לבית משפט על ידי החברה עצמה, על ידי הנושא של החברה, על ידי היועץ המשפטי לממשלה או על ידי כונס נכסים. בכל מקרה בכל תהליך של פירוק חברה בע"מ חובה להיעזר בשירותים של אנשי מקצוע כמו עורכי דין בתחום דיני חברות, וכמובן גם רואי חשבון.