כאשר מדובר על תאונת עבודה שאדם שכיר עבר, התהליך לעתים ברור יותר – פונים אל עורך דין תאונות עבודה, ודורשים לקבל את הפיצוי ההולם גם ממקום העבודה, אך גם מהביטוח הלאומי. בעצם, יש גורם אחראי שמנהל את מקום העבודה, שאותו או את חברת הביטוח שלו ניתן לתבוע ולדרוש פיצוי מתאים. אולם, מה בדבר אדם עצמאי לגמרי שאיננו שכיר, ועבר תאונת עבודה? במקרים אלו, חשוב לפנות אל עורך דין תאונות עבודה שיאפשר לכם לקבל את הפיצוי ההולם.
מי נותן את הפיצוי?
כשאדם עצמאי פונה אל עורך דין תאונות עבודה ורוצה שיכירו בו כנפגע של תאונות עבודה, יש להבהיר באיזו מסגרת אירעה התאונה. כך למשל, אם מדובר על תאונת דרכים שעבר העובד בדרכו לבצע את עבודתו – הוא יוכר ע"י המדינה כנפגע של תאונות עבודה לכל דבר! במצב זה, מאחר שאין גורם ישיר ש"אחראי" לתאונה (מעבר לגורם שאחראי לתאונת הדרכים עצמה, אך זו קטגוריה נפרדת), פונים אל עורך דין תאונות עבודה, שיסייע לכם להגיש את התביעה לביטוח הלאומי. לאחר מכן הביטוח הלאומי מחשב מה הפגיעה הפיזית והתפקודית שעברתם, וישלם לכם פיצוי לאורך זמן שמבוסס על מענק או קצבה, תוך חישוב על הכנסותיכם הממוצעות בשנה האחרונה.
מה קורה במצב שבו אתם מבצעים עבודה עבור גורם מסוים, וחווים פגיעה, עקב התאנים שיש במקום? אפשר להגיש תביעה אזרחית כנגד אותו גורם, במידה ומדובר על רשלנות מובהקת שלו – אך בכל מקרה עורך דין תאונות עבודה יסביר לכם מהן האפשרויות שלכם, ובכל מקרה מגיע לכם פיצוי מהביטוח הלאומי.
לא לוותר באף מקרה
נכון שלעתים נראה כי לעובד עצמאי קשה יותר להוכיח שעבר תאונת עבודה – אך יש מקרים רבים שבהם עורך דין תאונות עבודה מסייע לעובדים עצמאיים להוכיח שהם נפגעי תאונות עבודה, וכך הם זוכים לקבל את הפיצויים שמגיעים להם כחוק.