התהליך של הקמת חברה
אם אתם רוצים להיכנס אל תהליך של הקמת חברה, כדאי לדעת כי מדובר על תהליך שונה במקצת מאשר תהליך של הקמה של התאגדות יחיד או הקמה של שותפות. הסיבה לכך היא שחברה היא התאגדות אשר מפרידה משפטית בין העסק עצמו לבין בעליו. על כן הקמת חברה דורשת יותר עבודה, וגם יותר הכנה בידי אנשי מקצוע אשר זה תחום עיסוקם, כמו רואה חשבון ועורך דין אשר מומחה בתחום של דיני חברות. עם זאת, בעזרת מדריך קצר ופשוט, תדעו לפחות מה הם הקווים הכללים בתהליך ההקמה אשר צפוי.
האם כל אחד רשאי להקים חברה?
במילה אחת פשוטה – כן. כל אחד רשאי היום בישראל לפתוח בתהליך של הקמת חברה. הקמת חברה לא דורשת הוכחת משאבים כלכליים כלשהם, או תנאים משפטיים שצריך לעמוד בהם. כל אדם שעבר את גיל 18 והוא אזרח במדינת ישראל יכול לעשות זאת בצורה פשוטה מאד. שימו לב כי ההגבלה היחידה על הקמה של חברה חדשה, היא שפעילות החברה כמובן חייבת להיות חוקית.
מה זה תקנון ודירקטוריון?
בתוך התהליך של הקמת חברה עליכם יהיה להמציא ולהגיש למשרד המשפטים את תקנון החברה, הצהרה של בעלי המניות בתוך החברה, וכן הצהרה של חברי הדירקטוריון כי הם מודעים לכך שהם חברים בדירקטוריון החברה. אבל מה בעצם המשמעות של הדברים הללו? התקנון כשמו כן הוא – המסמך שלפיו תנוהל החברה כולה. בעלי המניות הם בעצם הבעלים של החברה, וחברי הדירקטוריון, הוא מונח קצת שונה.
הדירקטוריון הוא חבר המנהלים
בעקרון, תחת העקרונות של הקמת חברה יש הפרדה בין דירקטוריון לבין הבעלים של החברה. חברי הדירקטוריון הם בעצם חבר המנהלים של החברה, אשר מוודאים כי החברה מתנהלת באופן תקין, ומייצגים את האינטרסים של בעלי המניות כולם (בפרט אם מדובר על הציבור הרחב). עם זאת, חשוב להבין כי בעת הקמת חברה, אפשר שהבעלים יהיה גם חבר הדירקטוריון היחיד. מדובר על תהליך תקין לחלוטין וחברה שלמה יכולה להיות מבוססת על אדם אחד בלבד.