הלוואה לעסק חדש
אין זה סוד, כי לאנשים רבים יש חלום להקים עסק פרטי ולהפסיק להיות שכירים. חלום זה משותף לרבים, אבל דבר משותף נוסף לרבים מעסקים אלה הוא שרבים מהם נסגרים בשנת הפעילות הראשונה שלהם מסיבות רבות וביניהן בין השאר סיבות פיננסיות כאלה ואחרות, חוסר מימון מספק, או חוסר נסיון מתאים בניהול העסק מבחינה כספית או שיווקית. אין עוררין על כך כי רבים מן האנשים אשר מעוניינים להקים עסק מבינים בתחום העיסוק שלהם באופן מקצועי, אבל לעומת זאת נראה כי הם חסרי נסיון בתחום הפיננסי, השיווקי והניהולי על כל השלכותיו. על כן, כאשר מחפשים הלוואה לעסק יש לעשות זאת בזהירות רבה ואחרי בדיקות מקיפות של כדאיות, וההמלצה היא לקבל ייעוץ מקצועי בתחום זה לפני שמתחילים, על מנת שניתן יהיה למקסם את המימון בצורה הטובה ביותר שאפשר.
מדובר על הלוואה בסיכון גבוה
הסטטיסטיקה מראה כי תשעים אחוז מן העסקים החדשים נסגרים בטווח חמש השנים הראשונות לפעילותם. נתון זה מאד מדאיג, ובמיוחד את הגופים האמורים לעזור ולהלוות כספים לעסקים חדשים בתחומים שונים כאלה ואחרים. לפיכך, הלוואות ומימון לעסקים חדשים נחשבות על ידי הגופים המממנים להלוואת בסיכון גבוה למדי ללא כל צל של ספק, וכך הן מתייחסות אליהן מבחינת התנאים והמסלולים של הלוואות אלה. לעומת הלוואה לרכישת נכס שניתן להעמיד אותו כבטחון לרכישתו, הלוואת לעסקים הרבה יותר מסוכנות מן הסתם, ועל כן התנאים להלוואות אלה יותר קשוחים מטבע הדברים.
שיקולי הגוף המלווה את הכספים
כדי לקבל הלוואה לעסק חדש ניתן לפנות לבנקים, לחברות האשראי או לקרנות סיוע לעסקים חדשים וכיוצא באלה. כל גוף כזה עושה את השיקולים שלו ומאפשר מסלולים שונים להלוואה. אבל המשותף לכולם הוא בדיקת כדאיות העסק על ידי בחינת התוכנית העסקית המוצגת להם, יכולותיו הכלכליות של יזם העסק והתנהלותו הפיננסית עד לבקשת ההלוואה.
על מנת להפיק את המירב מן ההלוואה יש להפעיל שיקול דעת עצמי לגבי כדאיות העסק והיכולת שלכם להרים אותו בתנאים שבהם אתם נמצאים נכון ליום הבקשה.