עבודתם הייחודית של בוררים
תפקידם של בוררים במערכת המשפט הישראלית, הוא לתת מענה לסוגיות משפטיות שונות, ולהכריע לטובת צד מסוים, בכל מה שנוגע לסכסוכים בסדר הדין האזרחי. חשוב מאד לציין, כי בוררים לא יכולים לתת מענה בכל נושא שהוא. ראשית, הם אינם רשאים לתת מענה בסדר הדין הפלילי, וזאת רשאי לעשות רק בית המשפט. שנית, גם בחלק מהנושאים של סדר הדין האזרחי, לבוררים אסור להתערב -בעיקר בנושאים כמו דיני אישות, דיני עבודה, חלק מדיני החברות, וכן כל הליך משפטי שבו מעורב קטין. אז מתי כן פונים לבוררים?
פתרון מעולה למקרים רבים
חשוב מאד להבין, כי הפניה אל בוררים יכולה לסייע לכם בלא מעט מקרים. ניקח מצב שבו לאדם יש למשל סכסוך בתחום זכויות היוצרים מול אדם אחר. במקום להביא את הסוגיה לבית משפט, שם הדיונים יהיו ארוכים ומתישים, ויכולים להימשך אף יותר משנה (יש סכסוכים שלא מוצו גם כשלוש שנים לאחר שהחלו) – שני הצדדים מעוניינים להבין כמה שיותר מהר האם הצד התובע או הנתבע צודקים. פניה אל בוררים מסייעת בכך. שני הצדדים כמובן צריכים להסכים על פניה לבורר. במקרה דנן, יש להניח שיהיה זה בורר אשר מתמחה בדיני זכויות יוצרים (הוא לא חייב להיות כך, אך זהו אינטרס של שני הצדדים שהוא יהיה מומחה), והבורר הוא זה שייתן את ההכרעה הסופית לטובת אחד מהצדדים.
לא מרוצים מפסיקת הבורר?
אם פניתם אל בוררים ולא הייתם מרוצים מפסיקתם, יש לכם שתי אפשרויות. אפשרות אחת היא לערער ולפנות אל בוררים אחרים (אם כי לא תמיד הדבר אפשרי). אפשרות נוספת היא לערער לבית המשפט, אך תחום זה מצומצם רק במקרה שבו אתם חושבים שיש שגיאה יסודית בהכרעתו של הבורר, או שגיליתם שהבורר לא פעל כיושר וכחוק.